• SILVER 100% Kelp BIO 150mcg jodu, 60kaps. MyVita

Cechy BIO
32.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 12.3
Paczkomaty Inpost 12.3
Kurier DHL 15
Kurier DHL (Pobranie) 18
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.16 kg

OPIS
MyVita SILVER Kelp BIO Produkt ekologiczny BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW I WYPEŁNIACZY

Produkt może być stosowany przez wegetarian i wegan.

Preparat składa się wyłącznie z aktywnych składników bez sztucznych dodatków i wypełniaczy. Wszystkie składniki zostały zamknięte w kapsułce wytworzonej z roślinnej celulozy bez barwników.
Zawiera doskonałej jakości kelp pozyskiwany z morszczyna pęcherzykowatego oraz spirulinę. Surowce pochodzą z kontrolowanych i certyfikowanych ekologicznych upraw. Certyfikat ekologiczny gwarantuje, że na żadnym etapie produkcji nie były używane sztuczne nawozy i środki ochrony roślin.
Kelp i spirulina to bogate, naturale źródło jodu. Pierwiastek ten jest ważny we wsparciu prawidłowego funkcjonowania wielu narządów wewnętrznych (np. tarczycy).

Jod:
• pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy,
•  pomaga zachować zdrową skórę,
• pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
• przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
• pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.   

SKŁADNIKI
sproszkowany morszczyn pęcherzykowaty BIO (Fucus vesiculosus), sproszkowana spirulina BIO (Spirulina platensis), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka z celulozy roślinnej).

SPOSÓB UŻYCIA
1 kapsułka dziennie. Popić wodą.

Dzienna porcja zawiera:
Kelp BIO 230 mg
Spirulina BIO 140 mg
w tym jod 150 µg 100% RWS*

*RWS - referencyjna wartość spożycia

UWAGA
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom.  Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.