facebook

  • Strona główna
  • Regulamin
  • Polityka Prywatnosci
  • Kontakt
  • O firmie
w koszyku nie ma jeszcze żadnych produktów
zaawansowane
< >
  • logo Polska róża
  • logo Boifan
  • logo Aura Herbals
  • logo Natuwit
  • logo Sulphur Zdrój
  • logo Herba Studio
  • logo Sylveco
  • logo Avicenna
  • logo Eld - Kosmetyka Naturalna
  • logo EkaMedica
  • logo Szarłat
  • logo Efavit
  • logo Micro
  • logo Coffee promotion
  • logo Ekoprodukt
  • logo Dr Soya - Ichem
  • logo Bio Raj
  • logo Babalscy
  • logo Bartnik Sądecki
  • logo Sanbios
  • logo Ginseng Poland
  • logo Fitomed
  • logo Visana
  • logo Herbamedicus
  • logo Varia
  • logo Nami
  • logo Fandler
  • logo Schneekoppe
  • logo Bezgluten
  • logo Farmona
  • logo Sante
  • logo Symbio
  • logo Monari Federzoni
  • logo SamMills
  • logo Cintamani
  • logo Virde
  • logo Langsteiner
  • logo Bio Planet
  • logo Goldtau
  • logo Natumi
  • logo BIO FOOD
  • logo Rapunzel
  • logo Voelkel
  • logo Bio Fresh
  • logo Herbamedicus - Schmees
  • logo Dr Forster
  • logo Natur-Vit
  • logo Dary Natury
  • logo NOW
  • logo Intenson
  • logo Blik fx
  • logo Galena
  • logo Terezia Company
  • logo Natura Med
  • logo LifePlan
  • logo Bio Planete
  • logo Flos
  • logo FarmVix
  • logo Cavalier
  • logo Bio Levante
  • logo Swanson
  • logo MyVita
  • logo Perma-Guard
  • logo Amaizin
  • logo OKF
  • logo Amylon
  • logo Bioveri
  • logo Bjorg
  • logo Dr Martins
Pokaż produkty producenta:

Karob - proszek z Chleba Świętojańskiego

Dostępność: Produkt dostępny (w magazynie ponad 30 sztuk)

Nr produktu: 0402

Cena: 13,77

Do koszyka

Co jest słodkie i wartościowe?

O Karobie, czyli  melasie i proszku z Chleba Świętojańskiego

W okresie zimowym każdy chciałby uniknąć przeziębienia lub grypy oraz ograniczyć słodycze. Dlatego warto wspomóc swój organizm, wybierając produkty wartościowe, aby nawet zimą cieszyć się zdrowiem. Zamiast czekolady – sięgnij po Karob!

Co to jest melasa i proszek z karobu?

Melasa to gęsty syrop o karmelowym posmaku, a proszek to doskonały substytut kakao i zamiennik czekolady.
Karob – szarańczyn strąkowy to owoc drzewa rosnącego w krajach śródziemnomorskich. Jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Melasa i proszek pozyskiwane z karobu są produktami w 100% naturalnym, nie dodaje się do  nich żadnych konserwantów, sztucznych barwników oraz cukru.

Dlaczego warto spożywać karob codziennie?

Karob jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak: magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor, sód oraz witamin:B1, B2, B3, E, a także innych wartości odżywczych.
Stosowanie karobu ma dobroczynny wpływ na cały nasz organizm. Poprawia trawienie i można go stosować przy zaburzeniach jelitowych (refluks). Karob jest pomocny także w profilaktyce astmy, w problemach wywołanych przez alergie i dla osób z wysokim ciśnieniem krwi (nie zawiera kofeiny). Wspomaga również odporność organizmu, wykorzystuje się go w kuracji antygrypowej i przeciwkaszlowej. Mogą go także stosować cukrzycy, gdyż zawiera tylko cukry naturalne.

Jak należy spożywać karob?

W celach prozdrowotnych karob należy przyjmować od  2 do 3 łyżeczek dziennie. Karob mogą również spożywać dzieci powyżej roku.

Jakie jest zastosowanie karobu?

Melasę z karobu można spożywać nie tylko zamiast cukru, ale również stosować jako dodatek do potraw i wypieków oraz naturalny słodzik do ciepłych i zimnych napojów i deserów. Natomiast proszek z karobu, to zamiennik czekolady, który powstaje ze zmielonych nasion. Może być używany do wypieku ciast, ciasteczek, do lodów, do mleka i polew. Proszek przeznaczony jest dla dzieci i dorosłych, uczulonych na kakao i czekoladę.

Masa netto: 250g

Zapraszamy do dodania opinii:

Wyślij
Ładowanie...

Witryna NaturaNET.pl używa plików cookies. Informacje dotyczące sposobów zastosowania używanych plików cookies oraz modyfikacji ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszejPolityce prywatności

Zamknij