facebook

  • Strona główna
  • Regulamin
  • Polityka Prywatnosci
  • Kontakt
  • O firmie
w koszyku nie ma jeszcze żadnych produktów

Karob - proszek z Chleba Świętojańskiego

Dostępność: Produkt dostępny (w magazynie od 10 do 19 sztuk)

Nr produktu: 0402

Cena: 12,79

Do koszyka

Co jest słodkie i wartościowe?

O Karobie, czyli  melasie i proszku z Chleba Świętojańskiego

W okresie zimowym każdy chciałby uniknąć przeziębienia lub grypy oraz ograniczyć słodycze. Dlatego warto wspomóc swój organizm, wybierając produkty wartościowe, aby nawet zimą cieszyć się zdrowiem. Zamiast czekolady – sięgnij po Karob!

Co to jest melasa i proszek z karobu?

Melasa to gęsty syrop o karmelowym posmaku, a proszek to doskonały substytut kakao i zamiennik czekolady.
Karob – szarańczyn strąkowy to owoc drzewa rosnącego w krajach śródziemnomorskich. Jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Melasa i proszek pozyskiwane z karobu są produktami w 100% naturalnym, nie dodaje się do  nich żadnych konserwantów, sztucznych barwników oraz cukru.

Dlaczego warto spożywać karob codziennie?

Karob jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak: magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor, sód oraz witamin:B1, B2, B3, E, a także innych wartości odżywczych.
Stosowanie karobu ma dobroczynny wpływ na cały nasz organizm. Poprawia trawienie i można go stosować przy zaburzeniach jelitowych (refluks). Karob jest pomocny także w profilaktyce astmy, w problemach wywołanych przez alergie i dla osób z wysokim ciśnieniem krwi (nie zawiera kofeiny). Wspomaga również odporność organizmu, wykorzystuje się go w kuracji antygrypowej i przeciwkaszlowej. Mogą go także stosować cukrzycy, gdyż zawiera tylko cukry naturalne.

Jak należy spożywać karob?

W celach prozdrowotnych karob należy przyjmować od  2 do 3 łyżeczek dziennie. Karob mogą również spożywać dzieci powyżej roku.

Jakie jest zastosowanie karobu?

Melasę z karobu można spożywać nie tylko zamiast cukru, ale również stosować jako dodatek do potraw i wypieków oraz naturalny słodzik do ciepłych i zimnych napojów i deserów. Natomiast proszek z karobu, to zamiennik czekolady, który powstaje ze zmielonych nasion. Może być używany do wypieku ciast, ciasteczek, do lodów, do mleka i polew. Proszek przeznaczony jest dla dzieci i dorosłych, uczulonych na kakao i czekoladę.

Masa netto: 250g

Zapraszamy do dodania opinii:
Ładowanie...

Witryna NaturaNET.pl używa plików cookies. Informacje dotyczące sposobów zastosowania używanych plików cookies oraz modyfikacji ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszejPolityce prywatności

Zamknij